Det här receptet kommer ursprungligen från Pyttes Matblogg, men det används så ofta att jag gärna vill ha det lättåtkomligt. Jättegott med det lätt syrliga från yoghurten och fungerar med alla möjliga saker ovanpå. Den mest annorlunda är nog Hallon och Chokladmarmelad utrörd i mörk rom. Passionsfrukt duger minst lika bra.
Vit chokladpannacotta med yoghurt
3 personer
75 g vit choklad, delad i bitar
2,5 dl vispgrädde
0,25 dl strösocker (4 tsk)
1 dl matyoghurt
1,5 st gelatinblad
Lägg
gelatinbladen att mjukna i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka under
tiden upp grädde med socker. Tag av kastrullen från värmen och rör i de
urkramade gelatinbladen och chokladen. Rör tills allt är slätt. Låt
svalna något och rör i yoghurten. Häll upp i glas eller formar och ställ
i kylen i minst två timmar.
No comments:
Post a Comment