Friday, November 11, 2011

Pilgrimsmusslor på en bädd av zucchinikräm

Det här receptet kom till i somras, jag var sugen på skaldjur och ville utforska möjligheterna med mosade grönsaker, inte bara som puré till.



Musslorna
4 musslor
½ dl torr sherry
Salt
Vitpeppar
Anisfrö

Kräm
1 zucchini
1 vitlöksklyfta
1 färsk lök
minst 2 msk olivolja
Salt
Vitpeppar
Körvel efter smak

Marinera musslorna i sherry, en nypa salt, vitpeppar och anisfrö. Minst en halvtimme, gärna längre
Dela zucchinin och skär bort kärnhuset. Dela i mindre bitar samt skala löken. Dela löken och stek med zucchini samt vitlök på svag värme. Sätt på ett lock efter 5 minuter och låt steka ytterligare i 10 minuter. Kör med stavmixer tillsammans med kryddorna och olivolja till en krämig konsistens.

Grilla musslorna på hög värme, pensla med olja först, så de inte fastnar på gallret. Bre ut Zucchinikrämen på tallriken lite konstnärligt, lägg musslorna i krämen. Garnera med en citronklyfta.



 Jättegott med ett vitt vin från Arbois. Den sherryliknande smaken funkar fint med musslorna.

No comments:

Post a Comment