Här är grundrecept på Pannacotta som jag använder mig av. Det räcker till tre personer:
2.5 deciliter grädde
1 - 1.5 blad gelatin. Ska du äta direkt ur glaset, ta den mindre mängden. Stjälper du upp den, ta ett extra halvt blad.
0.5 deciliter socker.
Normal kryddning, vanilj, kanel, kardemumma.
Hör kommer ett recept på saffranspannacotta. Gör grundreceptet med 1.5 blad gelatin. Lägg gelatiet i kallt vatten. Koka upp grädden och socker. Tillsätt minst ett halvt paket saffran (jag tog ett). Rör i gelatinet och häll upp i lämpliga skålar.
Rör ihop lingon och hallon med lite råsocker. Rosta hasselnötter i ugnen och gnid bort skalen. Ta en bit nmörk choklad och flisa den med en vass kniv.
När du serverar: stjälp upp pannacottan på ett fat. Garnera med hallon/lingonröran. Krossa hasselnötterna och strö över dem. garnera med björnbär och strö över chokladflisen.
No comments:
Post a Comment