Jag börjar med att steka lök på relativt svag värme i olivolja. Eftersom jag har en lätt föråldrad rå chorizo i kylen, river jag ner den i löken. det ger en bra färg och extra smak. när löken är mjuk och chorizon släppt ifrån sig färgen, häller jag i en avrunnen burk canellinibönr. De är lagom mosiga för den här rätten. När blandningen börjar fräsa igen, häll en halv deciliter vin på den. Låt alkoholen koka bort och häll på lite (en halv dl) buljong. Smula ner en brödskiva av gammalt bröd eller krossa en torkad brödskiva grovt.
Till sist, hacka grönsakerna grovt och rör ner dem i blandningen. Jag använde rucola och persilja. Severa till en långstekt köttbit till exempel.
En skvätt bra olivolja över röran bidrar. Jag hade lite färsk koriander som jag rev över. Persilja hade fingerat bra också.
No comments:
Post a Comment