Monday, October 12, 2015

En bra mix

Jag ville ha något annorlunda att till den grytstekta nötbogen. Något som ändå knöt ihop den traditionella smaken av pepparrot utan att behöva göra en sås. Kikärter och pepparrot lät tillräckligt intressant för att testas. Jag gjorde röran tjockare och inte så tomatmättad. Jag fräste lök och rotsaker, tillsatte en aning av den ketchup jag gjorde häromveckan genom att koka ihop en tomatburk till hälften. Sedan spädde jag försiktigt med buljongen från grytkoket, lite som risotto så att röran blev krämig. Morötterna ska vara krispiga och palsternackan lite mosig, det går på ungefär på 15 minuter.

Röran blir lite sötaktig av morötterna. För att få lite syra i rätten, kokade jag lite gammal vissnad broccoli och mixade den med mycket persilja, olivolja och vinäger.
Nötbogen saltade jag rikligt, smorde in med en blandning av fransk och svensk senap, rullade ihop och sjöd i lite vitt vin, vatten lök palsternacka och morötter. Fantastisk buljong.

No comments:

Post a Comment